mondo.rs

Gasol ne odustaje od Španije: Hoće i u Kinu, sa 39!

Autor:

Legendarni Španac ne odustaje od reprezentacije.

6
A- A A+
Pau Gasol, Gasol Foto: MN Press

Legendarna španska generacija igrača rođenih 1980. godine podigla je "furiju" na neslućene visine i učinila svoju reprezentaciju najuspešnijom evro-selekcijom u poslednih 15 godina.

Njen najslavniji član, Pau Gasol (38) osvajao je medalje još od bronze u Turskoj 2001, a 18 godina kasnije još oseća "glad" za nastupima za Španiju.

I u 39. godini!

Ove nedelje, Gasol je posle utakmice svog San Antonija i Filadelfije rekao hoće da nastupi i na Svetskom prvenstvu u Kini (31. avgust - 15. septembar).

"Namera mi je da budem deo tima i da igram. Ako budem zdrav planiram da igram, da imam dobar turnir sa reprezentacijom i da pomognem nacionalnom timu da se još jednom kvalifikuje za Olimpijske igre. To mi je namera u ovom trenutku. Imaću 39 godina, zdravlje je tu važna stavka, ali želim da budem sa reprezentacijom i da uradim velike stvari za svoju zemlju", rekao je Španac za portal "Trend basket".

"Crvena furija" se rutinski kvalifikovala na Svetsko prvenstvo, na kojem će Gasol očigledno pokušati da osvoji svoju drugu medalju, posle zlata 2006. Uz to odličje, legendarni centar je tri puta sa Španijom bio šampion Evrope (i po dva puta srebrni i bronzani), a uz to je dva puta bio osvajač olimpijskog srebra i jednom bronze.

Velika reprezentativna karijera očigledno još nije završena.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.