Beta

I sutra evakuacija stanovnika Jasenovika (FOTO)

Autor:

Zbog mogućeg akcidenta prilikom uklanjanja vagona cisterni sa amonijakom, Štab za vanredne situacije Niša naložio je da meštani Jasenovika budu evakuisani iz sela sutra najkasnije do 11 sati.

3
A- A A+
evakuacija, jasenovik Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić


Kao i minulog petka meštani Jasenovika moraće da budu izvan svojih domova do 17 časova, rečeno je u saopštenju objavljenom danas na gradskom sajtu.

U saopštenju se navodi da je za meštane obezbeđen prevoz od Jasenovika do glavnog puta i smeštaj u Gerontološkom centru i Regionalnom centru za obrazovanje.

"Svi meštаni selа Jаsenovik biće pojedinаčno obаvešteni o merаmа i postupcimа tokom evаkuаcije. Koordinаciju i sprovođenje evаkuаcije vrši Grаdski štаb zа vаnredne situаcije Niša", istaknuto je u saopštenju Štaba čiji je komandant gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Jedna od dve cisterne koje su izletele iz šina i prevrnule se nedaleko od Jasenovika, uspešno je vraćena na kolosek u petak.

Druga cisterna treba da bude podignuta u toku sutrašnjeg dana, ali zbog velikog oštećenja neće moći da bude odvezena već će amonijak morati da bude istočen.

Kako je Bulatović najavio druga cisterna biće podignuta na platmoformu koja je ovih dana postavljena pored pruge, a potom istočena.

On je rekao da istakanje cisterne ne spada u rizične poslove.

Dve cisterne sa amonijakom iskliznule su iz šina na pruzi Niš-Zaječar, u subotu uveče 19. januara.

Da bi cisterne mogle da budu uklonjene "Infrastrukture Železnica Srbije" morale su da dopreme najveću dizalicu kojom raspolažu i da obnove 300 metara pruge.Povezano

Sve vesti