mondo.rs,Tanjug

Vučićeva poruka mladima

Autor:

Čast da Novi Sad bude Omladinska prestonica Evrope treba da opomene sve nas koga moramo da pitamo kada o budućnosti razmišljamo, rekao je predsednik Srbije i poručio da su mladi ti koje treba pitati kada se o budućnosti.

55
A- A A+
vučić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Obraćajući se na ceremoniji otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019. Aleksandar Vučić je rekao da ničim nije zaslužio čast da ovde učestvuje, ali da nije smetao već da je nastojao da što više pomogne.

"Želim još mnogo energije da proslavite Novi Sad I našu zemlju. Nisam ničim zaslužio takvu čast da govorim večeras, osim što nisam smetao, kao I mnogi drugi koji se ovim poslom bave. Nisam smetao, a gledaćemo da više pomognemo. Imaće Novi Sad još više uređenih fasada, dovešćemo još fabrika, uraditi još puteva. Mnogo toga novog ćemo napraviti, jer ono što sam večeras video je nova energija i nada koju deca i mladi donose svima nama. Kada to vidite za budućnost ne brinite", rekao je Vučić i dodao:

"Budite istrajni i originalni".

Kaže da u njegovo vreme nikom od mladih ne bi palo na pamet da organizuje ovakvu priredbu, sa ovakvim sadržajem, dodajući da to pokazuje koliko su organizatori ispred, i da je siguran da će Srbija sa njima biti mnogo ispred drugih.

Vučić: Evo kako ćemo zadržati mlade u zemlji

Rekao je da bi to trebalo sve da opomene, da se zna ko se mora pitati kada se razmišlja o budućnosti.

"Ovo pokazuje da ste vi ti kojima se zemlja ostavlja, koji će da je predvode i koji će da odgovaraju mladima danas i onima koji dolaze", primetio je predsednik Vučić.

Istakao je da su dobili priliku da nauče i dodao:

"Da znate da ništa, pa ni politika ne može da leži na rečima, parolama i marketingu...već na projektima i planovima, na ogromnom radu i spremnosti da suočite sa izazovima. Ključna reč je izazov", poručio je on mladima.

"Prilika je šansa, i nikada nijedan problem nije nerešiv. Najgore što može da se uradi jeste da se ponovo pokuša da se reši",  objasnio je on.

Vučić je kazao da izazov ne priznaje pravdanje, već tera da budete odgovorni, ne kukate na sudbinu, vreme i nikakvu drugu višu silu.

"Prvi vaš izazov je bio da Novi Sad postane Omladinska prestonica Evrope, I to ste uspešno rešili. Nastavite istim tempom jer ako postoje izazovi oni postoje u Srbiji I regionu. Čeka vas Srbija, požurite", rekao je on.

Vučić je poželeo puno sreće, radosti i uspeha, da se raduju svi koji žive u Novom Sadu uspehu i napretku tog grada, ali je dodao da se raduju I oni koji ne žive u Novom Sadu, jer je on postao omladinska prestonica Srbije, koliko je i prestonica Evrope.

Obećao je da će mladi u Novom Sadu dobiti sve što traže od Srbije, jer novca ima više, a zemlji su potrebni nada, energija, koliko je svih godina i decenija nedostajalo.

Povezano

Sve vesti