Tanjug

Problemi s cisternom: Meštani Jasenovika ne mogu kućama

Autor:

Štab za vanredne situacije grada Niša produžio je evakuaciju meštana Jasenovika zbog toga što se još radi na podizanju vagona-cisterne sa amonijakom u blizini tog sela.

3
A- A A+
evakuacija, jasenovik Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Povratak meštana prvobitno je bio planiran za 17 časova, ali kako su istakli u Štabu, o novom terminu stanovnici Jasenovika biće obavešteni preko sredstava javnog informisanja.

Svi meštani Jasenovika, njih 360, morali su jutros do 11 časova da napuste svoje domove kako bi radnici "Infrastrukture železnice Srbije" počeli da podižu drugu cisternu sa amonijakom.

Prvu cisternu radnici železnice vratili su na kolosek u petak i tada su meštani Jasnovika bili evakuisani iz sela od sedam do 17 časova.Danas radovi nešto duže traju i obavljaju se pod reflektorima, ali kako Beta saznaje od predstavnika grada, nema nepredviđenih komplikacija.

Druga cisterna, kako je u petak najavljeno, biće podignuta na platformu i potom istočena. Zbog oštećenja, ta cisterna neće moći poput prve da bude odvezena sa mesta na kome je iskliznula iz šina.

Dve cisterne, od 14 koliko ih je bilo u teretnom vozu na pruzi Zaječar - Niš, iskliznule su iz šina i prevnule se 19. januara.

"Infrastrukture železnice Srbije" morale su proteklih dana da obnove 300 metara pruge kako bi vagoni mogli da budu uklonjeni.

Izvor: Tanjug


Meštani Jasenovika kazali su da ovo nije prvi put da vagoni iskliznu iz šina pošto je pruga u veoma lošem stanju i decenijama nije rekonstruisana.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nedavno je najavilo da će tokom ove godine biti rekonstruisana pruga Niš-Zaječar, s obzirom da je istrulelo 60 odsto pragova na toj železničkoj trasi.

Evakuisano stanovništvo zbrinuto je u objektima na teritoriji Grada Niša, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i Gerontološkom centru Niš.

Povezano

Sve vesti