mondo.rs,Tanjug

Remek delo ukradeno usred bela dana na izložbi! VIDEO

Autor:

Slika poznatog pejzažiste Arhipa Kuindžija "Aj Petri", stara 111 godina i koja prikazuje planinu na Krimu, ukradena je u nedelju uveče iz moskovske Tretjakovske galerije.

3
A- A A+

rusija policija Foto: screenshot/youtube/RT ilustracija

Mediji pišu da je krađa izvedena na vrlo drzak način. Nepoznata osoba je toko izložbe prišla slici, skinula je sa zida, izvukla iz rama i sakrila. Ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u blizini su bili ubeđeni da je to uradio radnik muzeja i tek nakon nekoliko minuta su shvatili da je u pitanju krađa.

Na video snimcima iz galerije videla se osoba koja skida sliku sa zida i napušta prostoriju sa slikom.

Osumnjičeni je vrlo brzo uhapšen, a slika je pronađena u jednom objektu u izgradnji.

Hapšenje:Nađeni ukradeni dragulji srpske umetnosti

Portparolka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk je rekla da je osumnjičeni uhapšen u zajedničkoj akciji policije i Savezne bezbednosne službe, prenosi Tas s.

Izvor: youtube/RT

Prema njenim rečima, uhapšen je 31-godišnji muškarac u selu Zarežje u moskovskom regionu i on je priznao policiji da je ukradenu sliku sakrio u objektu u izgradnji u regionu Odincovski, gde ju je policija kasnije i pronašla.

Osumnjičeni je odranije poznat policiji, jer je već privođen zbog trgovine narkoticima, a poslednji put je zbog toga bio uhapšen u decembru 2018. godine.

Izložba je zbog krađe bila zatvorena, a iz Tretjakovske galerije saopštili su da će ponovo biti otvorena danas u 15 sati po lokalnom vremenu.

Prema procenama nekih eksperata, slika vredi oko 500-750 hiljada dolara, a inače je Moskovskoj galeriji pozajmljena iz Ruskog muzeja u Sankt Peterburgu.

Arhip Kuindži (1842-1910) jedan je od najpoznatijih ruskih slikara iz 19. i s početka 20. veka.

Povezano

Sve vesti