• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispričajte svoju priču o Novom Sadu, Irigu, Karlovcima

Izvor Promo

U cilju očuvanja kulturnog nasleđa Novog Sada, Iriga, Beočina i Sremskih Karlovaca pozivaju se građani da ispričaju svoje priče "nezvanične istorije" ovih opština.

 Đetnja kroz nasleđe konkurs Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Fondacija "Novi Sad 2021" raspisala je javni konkurs "Šetnje kroz nasleđe" kroz koji poziva građane da se svojim idejama, ličnim doživljajima i kreativnim pogledom na nasleđe uključe u oživljavanje specifične istorije ovih naselja, onih intimnih, lokalnih, nezvaničnih.

Prijave na konkurs otvorene su do 21. februara.

Na konkurs mogu da se prijave svi zainteresovani građani koji žele da ispričaju priču grada ili njegovog dela kroz šetnju, performans, predstavu, izložbu, fotografiju, događaj u sopstvenom prostoru i slične alternativne forme.

Ideja koja stoji iza ovog konkursa jeste proširivanje razumevanja kulturnog nasleđa izvan zvaničnog istorijskog prikaza, i prepoznavanje, vrednovanje i tumačenje svakodnevnog života, intimnih istorija i lokalnih priča.

Pokretanjem ovakvih "šetnji kroz nasleđe" građani se podstiču da predstave priče iz lične vizure o zanimljivim mestima, likovima i događajima koji čine nezvaničnu istoriju grada Novog Sada i okolnih opština, uključuju se u promišljanje kulture, kulturne raznolikosti i načina života u ovim mestima.   

Sredstvima opredeljenim za realizaciju konkursa biće podržano ukupno 15 projekata, od kojih će 10 biti realizovano na teritoriji Grada Novog Sada i 5 na teritoriji Zone 021 (opštine Irig, Beočin i Sremski Karlovci). Za svaki projekat opredeljena su bespovratna sredstva u iznosu do 120.000,00 dinara (bruto). 

Za vreme trajanja javnog konkursa svim zainteresovanima biće omogućene individualne konsultacije sa edukatorima koji će im pomoći da uobliče svoje projektne ideje. Zainteresovani za konsultacije mogu dostaviti kontakt podatke najkasnije do 5. februara slanjem imejla na adresu [email protected].   

Sve dodatne informacije kao i potrebnu dokumentaciju možete potražiti na zvaničnom vebsajtu Fondacije "Novi Sad 2021".

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Garrosh

Svaka priča u Srbiji o bilo kom gradu ili selu bi počela isto... Zdravo, živim u Srbiji, radim za 200 evra na traci i moj grad je najlepši na svetu, šteta što ću umreti pre penzije, moralno i fizički izmrcvaren, i neću imati vremena da uživam u mom gradu...ali biće bolje za 2 do 200 godina....srdačan pozdrav

Xxxx

Da li postoji ljepsi grad od Novog Sada, kultura, ljepota, cistota, sveee. Kad se sjetim studentskih dana 😞

SERIJE