Sve sastojke izmešajte u činiji, ubacite u rernu i uživajte!
Predstavljamo vam recept pogodan za početnike koji vole da isprobaju nove stvari i pokažu svoju veštinu u kuhinji!
U pitanju je kiš, francuska pita kakva se u toj zemlji sprema još od 17. veka! Naravno, postoje brojne moderne verzije, a mi vam predstavljamo najlakšu među njima!
Sastojci:
100 grama šunke
200 grama tvrdog sira
80 grama brašna
Prašak za pecivo
Jedan manji luk
Četiri jaja
375 mililitara mleka
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite okruglu vatrostalnu posudu.
Šunku i luk iseckajte na kockice, a sir izrendajte. U većoj posudi, izmešajte brašno, so, biber, kašičicu praška za pecivo, šunku, sir i luk. Ovu smesu rasporedite po dnu vatrostalne posude.
U istoj posudi, pomešajte jaja i mleko, i pažljivo prelijte preko mešavine u vatrostalnoj posudi. U vrućoj rerni pecite dok lepo ne naraste i porumeni, 35-40 minuta. Kiš se servira dok je još uvek topao, ali će biti ukusan i hladan.
Koji je vaš omiljeni laki recept? Recite nam u komentarima!