Kiš sa šunkom i sirom

Autor:

Sve sastojke izmešajte u činiji, ubacite u rernu i uživajte!

Kiš sa šunkom i sirom Foto: Guliver/Getty images plus/iStock/scholes1

Predstavljamo vam recept pogodan za početnike koji vole da isprobaju nove stvari i pokažu svoju veštinu u kuhinji!

U pitanju je kiš, francuska pita kakva se u toj zemlji sprema još od 17. veka! Naravno, postoje brojne moderne verzije, a mi vam predstavljamo najlakšu među njima!

Sastojci:

100 grama šunke

200 grama tvrdog sira

80 grama brašna

Prašak za pecivo

Jedan manji luk

Četiri jaja

375 mililitara mleka

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite okruglu vatrostalnu posudu.

Šunku i luk iseckajte na kockice, a sir izrendajte. U većoj posudi, izmešajte brašno, so, biber, kašičicu praška za pecivo, šunku, sir i luk. Ovu smesu rasporedite po dnu vatrostalne posude.

U istoj posudi, pomešajte jaja i mleko, i pažljivo prelijte preko mešavine u vatrostalnoj posudi. U vrućoj rerni pecite dok lepo ne naraste i porumeni, 35-40 minuta. Kiš se servira dok je još uvek topao, ali će biti ukusan i hladan.

Koji je vaš omiljeni laki recept? Recite nam u komentarima!

Tagovi:

Povezano

Sve vesti