Tanjug

Badžin sin: Nisam opljačkao Sašu Popovića

Autor:

Vojislav Stojčić, sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojčića Badže, danas je na početku suđenja u Trećem osnovnom sudu u Beogradu negirao da je izvršio pljačku porodične kuće vlasnika Grand produkcije Saše Popovića.

 Badžin sin: Nisam opljačkao Sašu Popovića Foto: Mondo/Goran Sivački

Kao i u istrazi na saslušanju u tužilaštvu, on je ponovio da mu je cela ta pljačka pripisana zbog njegovog prezimena.

Tvrdio je i da tužilaštvo nije usvojilo njegove dokazne predloge, pa je od suda tražio da se sasluša svedoke koji treba da mu daju alibi - da je na dan pljačke, u martu prošle godine, bio u igraonici na rođendanskoj proslavi.

Na kraju suđenja njegovi branioci su predložili sudu da mu ukine pritvor, ali je sud to odbio.

Stojčić je u novobeogradski sud priveden sa bukagijama na nogama i lisicama na rukama.

Nastavak suđenja, na kom treba da svedoče oštećeni Saša i Suzana Popović, zakazano je za 19. februar.

On je u pritvoru od hapšenja 16. avgusta prošle godine, zbog okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, imajući u vidu da je i ranije bio osuđivan za slična dela.

Popoviću ukrali SEF: Evo šta su mu odneli


Tužilaštvo je u optužnici preložilo sudu da Stojčića osudi na kaznu od četiri i po godine zatvora.

Stojčić se tereti za krivično delo teška krađa, jer je, kako se navodi u optužnici, iz kuće odneo satove i nakit koji su komisionim veštačenjem procenjeni na 12.613.800,00 dinara.

Popović i njegova supruga Suzana svedočili su početkom septembra prošle godine u istrazi koja je sprovedena protiv Stojčića, a vlasnik Granda je nakon toga tužilaštvu dostavio specifikaciju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Badžin sin: Nisam pljačkao, namešteno mi zbog oca


Stojčić se tereti da je 8. marta 2018. preskočio ogradu visine oko 2,5 metara i ušao u dvorište, a potom i u kuću Popovića koja je bila otključana i u kojoj u tom trenutku nije bilo nikoga.

Potom se popeo se na sprat kuće i izvršio premetačinu spavaće sobe odakle je, prema optužnici, odneo zlatni nakit, dukate, kao i osam muških ručnih satova i jedan ženski.

Stojčić je na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja negirao pljačku kod Popovića i tužiocu rekao da mu je „sve namestila policija zbog oca“, kao i da su mu dokazi podmetnuti.

Povezano

Sve vesti