mondo.rs,Tanjug

Janković napustio PSG, Trifunović: Nećemo u SzS

Autor:

Osnivač i prvi predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković napustio je taj pokret dan posle izbora Sergeja Trifunovića za predsednika, piše Politika.

Janković napustio PSG, Trifunović: Nećemo u SzS Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Taj list navodi da je Janković 27. januara pismom obavestio da istupa iz članstva.

"Poštovani, čestitam vam novo rukovodstvo i novi politički put. To nije i moj put, a moje nasleđe ne treba da vam bude smetnja na njemu. Stoga se iščlanjujem iz Pokreta", napisao je Saša Janković, prenosi Politika.

Janković je za taj list rekao da "sada ne daje izjave za medije".

"O mom odnosu sa PSG mogu vam reći u PSG", naveo je prvi predsednik Pokreta.

Novoizabrani predsednik Pokreta Trifunović izjavio je sinoć da taj pokret neće ući u Savez za Srbiju, ali će se on zalagati za jedinstvo opozicije na svim nivoima.

Sergej Trifunović novi predsednik PSG-a


Trifunović je za N1 rekao kako vidi svoju ulogu: Ima dosta onih koji se ograđuju od protesta i kažu - neću da hodam sa Jeremićem i Đilasom, dajte nam novo lice. Želim da privučem neverne Tome. Eto ja ću da žrtvujem svoj lični život i meni u životu ovo ne treba, prilično lepo živim, upravo da bih privukao te neverne Tome.

On je rekao da je opšti stav "relevantne" opozicije da se na izbore ne izlazi, a na pitanje šta ako LDP Čedomira Jovanovića bude želeo da izađe na eventualne izbore, on je kazao:

"Od kad je LDP opozicija? Ništa nije relevantno to što kaže LDP".

Saša Janković se povlači iz politike


Kada je reč o problemu Kosova, on smatra da je Kosovo, pogrešnom politikom za vreme Slobodana Miloševića, "bivša srpska pokrajina", izgubljeno i oteto.

"Ne možemo Kosovo da vratimo i to je sigurno", rekao je Trifunović i dodao da je protiv razgraničenja.

Kaže da treba raditi da Srbima na Kosovu bude bolje, kao i na pomirenju sa Albancima.

Na konstataciju da je patrijarh Irinej izjavio da ne vidi smisla u podsticanju na proteste, Trifunović kaže - "a jel mora baš patrijarh da se meša u proteste".

Trifunović je u subotu na izbornoj skupštini postao novi predsednik Pokreta slobodnih građana, nakon što se Saša Janković krajem decembra, povukao iz politike.

Povezano

Sve vesti