Magla i udarne rupe čekaju vozače u Srbiji

Autor:

Ledena kiša je moguća u Timočkoj krajini

3
A- A A+

kiša, saobraćaj, automobili, putevi, kolovoz, ogledalo, retrovizor Foto: MONDO/Marko Tanasković

Povoljniji vremenski uslovi omogućili su lakšu vožnju na putevima u Vojvodini, na širem području Beograda u zapadnim i jugozapadnim krajevima Srbije gde je prohodnost puteva dobra, a kolovozi samo mokri.

Sa mešovitim padavinama kišom, susnežicom ili snegom treba računati na putevima u centralnim, južnim i jugoistočnim krajevima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na području Zaječara, prema upozorenju RHMZ, postoji opasnost od kiše koja se u pojedinim krajevima ovog regiona može lediti na kolovozu, pa se savetuje opreznija i sporija vožnja na putevima Timočke krajine.

Magla može biti razlog usporene vožnje jer smanjuje vidljivost do 200 metara na autoputu Batočina – Jagodina, na području Požege, Zlatibora i Kraljeva, ima je u vranjskoj i leskovačkoj kotlini, a sa sumaglicom treba računati i na većini puteva koji prolaze pored reka i kanala u Vojvodini.

Ovih dana su česti i odroni, kao i novonastala oštećenja na kolovozu, koje putari intenzivno popravljaju. Zato je na putevima i veće njihovo prisustvo, pa je i zbog njih potrebnija oprezniji i strpljivija vožnja jer se radovi izvode u pokretu, uz manje izmene saobraćaja.

Radova ima i na putu od Iriga do Rume, gde je zatvoren jedan smer, a drugi se koristi uz naizmenično propuštanje vozila. Na deonici Kratovska stena – Lučani, vozila se naizmenično propuštaju, vozila se takođe naizmenično propuštaju zbog radova na stabilizaciji stenskih useka kod Liške stene.

Na naplatnim stanicama i na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Teretna motorna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 240 minuta, Kelebiji 240 minuta, Batrovcima 480 minuta, Šidu 120 minuta, Bačkoj Palanci 60 minuta, a Bogojevu 60 minuta, saopštio je AMSS.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti