Ovi mafini spremaju se za 10 minuta, peku se dvadesetak, tako da imate dovoljno vremena da se spremite za posao i doručkujete kao čovek.

Sastojci:

Kašika maslinovog ulja

Četvrtina šolje crnog luka, sitno iseckanog

Dve šolje spanaća, iseckanog

Čen belog luka, iseckan

Šest jaja

60 grama ćurećih prsa ili šunke, sitno iseckanih

Tri četvrtine šolje rendanog sira

Kašika mleka

Soli po ukusu

Bibera po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

U tiganju na maslinovom ulju propržite luk, i dodajte spanać pa dinstajte oko tri minuta. Dodajte beli luk, propržite još tridesetak sekundi i dodajte soli i bibera po ukusu, pa sklonite sa šporeta.

U činiju stavite jaja, mleko i sir, malo posolite, zatim mešajte žicom dok se ne sjedini. Dodajte spanać i slaninicu i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Smesu razlijte u silikonski kalup za mafine, i pecite dvadesetak minuta ili dok mafini lepo ne porumene po ivicama.