mondo.rs,Tanjug,Fonet

Vučić: Vrhunac, razmena s BiH 1,9 milijardi evra

Autor:

Predsednik Aleksandar Vučići sastao se danas u Beogradu sa predsedavajućim Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

32
A- A A+
aleksandar vučić milorad dodik Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je na konferenciji za novinare s Dodikom rekao da je robna razmena između dve zemlje dostigla svoj vrhunac i da iznosi 1,9 milijardi evra.

On je rekao da će sa Dodikom na leto otvoriti radove na autoputu koji će spojiti Bjeljinu preko Kuzmina sa autoputem Beograd-Zagreb, a onda će Republika Srpska nastaviti put prema Doboju, a Federacija BiH bi trebalo da put nastavi preko Tuzle do Sarajeva i dodao da će Srbija sa 100 miliona evra finansirati izgradnju mosta preko Save.

Vučić pisao Trampu, traži podršku!

Vučić je dodao da će Srbija nastaviti sa programom podrške preduzetnicima do 35 godina i da će Srbija davati milion evra, a Republika Srpska 500.000 evra.

Predsednik je rekao da će Srbija u budžetu imati 200 miliona evra suficita.

"Srbija se finansijski i ekonomski, uprkos taksama i brojnim teškoćama, fiskalno oporavlja i ubrzano razvija. Imaćemo novca da pomognemo narodu u RS i oporavku privrede RS", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će tačne podatke o suficitu znati večeras, da je trebalo da suficit bude 65 miliona evra, ali da će biti 200 miliona.

"Predvideli smo lošije reuzltate za februar i mart, ali očekujem još bolje rezultate od plana koji smo postigli sa MMF-om", dodao je.

Dodik je u Beograd stigao nakon što je sa druga dva člana Predsedništva BiH boravio u poseti Briselu.

Povezano

Sve vesti