MONDO/Agencije

Apple odložio popravku iPhone kvara za sledeću nedelju

Zna se šta pravi FaceTime problem, ali ga Apple neće otkloniti do 3. februara, kako je najavila kompanija, nego tek posle tog datuma.

4
A- A A+

Kompanija Apple 1. februara je saopštila da je utvrdila kvar na softveru FaceTime i da on i dalje neće raditi dok se ne popravi kvar, što se očekuje tek sledeće nedelje.

AP prenosi da je kvar otkrio 14-godišnji srednjoškolac Grent Tompson iz Arizone (SAD), koji je naveo je zajedno sa majkom slao mejlove, zvao, na Twitter-u pisao i slao faks kompaniji, a da mu je kompanija odgovorila tek posle devet dana.

Naime, kvar je omogućavao prisluškivanje, čak i ako primalac poziva nije na njega odgovorio, a u nekim slučajevima bi iPhone, iPad ili Mac greškom slao video, verovatno čak i bez znanja osobe kod koje video stiže. Agencija napominje da je ovaj kvar možda rešen, ali da bi problem mogao da koči kompaniju mnogo duže.

Zvaničnici savezne države Njujork su pokrenuli istragu povodom ovog slučaja, a kompanija navodi da je posvećena poboljšanju procesa prijavljivanja grešaka.

Kako da isključite FaceTime dok ga Apple ne popravi - otkrijte korak po korak ovde i očekujte softversko ažuriranje u danima koji dolaze.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Izvor: Apple

Izvor: PhoneBuff

Povezano

Sve vesti