SRNA

Hapšenje zbog silovanja u logoru Sušica

Autor:

Granična policije BiH i Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su na graničnom prelazu Karakaj Milenka Gojgolovića osumnjičenog za ratni zločin počinjen 1992. na području Vlasenice.

0
A- A A+
bia,bia, bezbednosno informativna agencija bodljikava žica ograda kazna zatvor Foto: Mondo/Stefan Stojanović Ilustracija

"Osumnjičeni je pod istragom i tereti se da je u svojstvu pripadnika Vojske Republike Srpske u leto 1992. u logoru Sušica, gge su nezakonito bili zatvoreni civili bošnjačke nacionalnosti, počinio ratni zločin silovanja i seksualnog zlostavljanja", navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Uhapšen bivši komandant "Armije BiH"!

Gojgolović je duži period boravio u inostranstvu i bio nedostupan pravosuđu BiH. Lociran je i uhapšen prilikom dolaska u BiH, nakon čega je predat postupajućem tužiocu, koji će ga ispitati i uputiti predlog za određivanje pritvora.

U saopštenju se navodi da je ovaj predmet značajan u borbi protiv nekažnjenosti ratnih zločina silovanja i seksualnog zlostavljanja u BiH.

Iz Tužilaštva BiH navode da, zajedno sa partnerskim policijskim i bezbednosnim agencijama u BiH i inostranstvu, intenzivno rade na pronalasku i procesuiranju osumnjičenih za ratne zločine koji se nalaze izvan BiH.

Povezano

Sve vesti