MONDO/Agencije

Tragedija na Skadarskom: Utopila se porodica iz čamca

Na Skadarskom jezeru danas popodne stradale su četiri osobe kada se prevrnuo čamac. Pokušavali da spasu jednu druge i hladna voda i trave odnele četiri života.

9
A- A A+
Skadarsko pod snijegom Foto: MONDO/Mladen Stojović

Tročlana porodica iz Zete i jedan Podgoričanin utopili su se danas na Skadarskom jezeru kada se zbog nevremena prevrnuo čamac u kojem su bili.

Radojica Rašović, koji je bio u čamcu, rekao je da su se utopili otac, majka i kćerka, te momak iz Kuča koji je pokušao da ih spasi, prenose crnogorski mediji.

UŽAS KOD UBA: Ronioci tragaju za Zoranom

"Oni su mogli da se spasu, ali je majka pokušavala da spasi dete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da njih spasi, a i momak koji je im priskočio u pomoć", ispričao je Rašović.

On je dodao da su ostali pokušavali da se domognu obale i da su neki u tome uspeli.

Rašović je rekao da su jutros oko 8.30 časova otišli u manastir Vranjina, a da su pri povratku čamac prevrnuli veliki talasi.

Spasilačke ekipe i dalje su na terenu.

Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore Nenad Ivanović rekao je da je jedno telo nađeno, a da se za traga za još tri osobe.

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore u akciju potrage uključio je i helikoptersku jedinicu, a pozvali su i ronioce Regionalnog ronilačkog centra iz Bijele i pripadnike podgoričke Službe zaštite i spašavanja.

Područje Skadarskog jezera je danas je bilo zahvaćeno nevremenom, prenose mediji.

Povezano

Sve vesti