Jovan Terzić

Priče iz Napulja: Kako Iguain može, a Kulibali ne...

Autor:

Zvezdan Terzić prepričao je delove razgovora koje je vodio sa De Laurentisom... "Da dovedete direktora Bajerna ili Mančester junajteda u Crvenu zvezdu, verujem da bi pobegao treći dan", zaključio je potom.

Priče iz Napulja: Kako Iguain može, a Kulibali ne... Foto: MN Press

/od reportera Monda iz Antalije/

Raspoložen je bio Zvezdan Terzić za razgovor sa novinarima u Antaliji posle pobede nad Ludogorecom (3:1), a pored odgovora na brojna aktuelna pitanja ispričao je i anegdotu.

Reč je o odgovoru predsednika Napolija, Aurelija De Laurentisa, na njegovo pitanje o tome "hoće li prodati Kalidua Kulibalija".

"Zašto bismo ga prodali?", uzvratio je De Laurentis pitanjem.

"Pa vidim da imate ponudu 75 miliona evra", pojasnio je Terzić, a onda dobio detaljno objašnjenje...

"Pa šta? Mi ne prodajemo naše igrače kada dobijemo dobru ponudu, jer mi ne živimo od transfera igrača. Mi imamo budžet od oko 220 miliona i punimo ga od televizijskih prava, prodaje ulaznica i sponzora. Nemamo potrebu da prodajemo igrače", prepričavao je generalni direktor Crvene zvezde.

"PUSTIMO IH KADA NE DOLAZE SREĆNI NA TRENINGE"

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Prodajemo samo kada osetimo da su nezadovoljni, kada ne dolaze više srećni na treninge, kada su njihove porodice nezadovoljne životom u Napulju i kada je jasno da žele iskorak u karijeri. Tada moramo da ih prodamo i zato smo prodali Gonzala Iguaina (u Juventus za 93.000.000, prim.aut), a ne zato što su nam bile potrebne pare. Ceo taj iznos smo potrošili i reinvestirali u neke druge igrače", ispričao je predsednik Napolitanaca tokom jednog od njihovih susreta jesenas u Ligi šampiona. 

SA TERZIĆEM U BELEKU: KOLIKI JE DUG CRVENE ZVEZDE?

Izvor: TV Arena sport/MONDO


Terzić je potom "povukao paralelu" sa situacijom u kojoj se nalazi Crvena zvezda i mogućnostima koje su pred njom.

"Nama je potrebno 25 miliona evra da bismo bili konkurentni i ispunili zahteve 'armije Zvezdinih navijača', a imamo obezbeđeno pet. Klubovi u Evropi oko 60 odsto budžeta 'pune' prihodima od TV prava, a mi nemamo ikakve pare od TV prava" rekao je i dodao:

"Znači, mi tih 60 odsto moramo da stvorimo alternativnim rešenjima. Ali šta je - tu je. Da dovedete direktora Bajerna ili Mančester junajteda u Crvenu zvezdu, verujem da bi pobegao treći dan... Kako može da pravi rezultat kad nema planiran budžet za narednu sezonu?",
istakao je Terzić nezavidnu finansijsku situaciju srpskog šampiona, ali i naglasio da je stanje danas drastično bolje nego pre skoro pet godina, kada je došao u klub.

HAMŠIK ISPRAĆEN U KINU DA "UZME ZASLUŽENU LOVU"

Izvor: Arena sport/MONDOPodsetimo, Napoli je tokom leta, kao i aktuelnog prelaznog roka, dobijao razne ponude za štopera iz Senegeala. Među najupornijima bio je Real Madrid, ali zasad - ništa od prodaje.

Za razliku od Kulibalija, po informacijama iz Italije, kapiten Marek Hamšik napušta Napoli i seli se u Kinu...

Povezano

Sve vesti