mondo.rs

BOSANSKA MAFIJA: Bicikli iz Beča u Banjaluci

Autor:

Policija u Austriji je uhapsila bandu lopova iz Bosne i Hercegovine koja je provaljivala u podrume i uglavnom krala bicikle. Dvotočkaši završavali u Banjaluci.

5
A- A A+
bicikl, biciklisti Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Dvojica državljana BiH (19 i 24 godine) su od leta 2017. izvršili provale u najmanje 64 zgrade na području Gornje Austrije i otuđili robu u vrednosti od 162.000 evra", saopštila je policije savezne pokrajine Gornje Austrije u ponedeljak.

Sad i Srbija ima autobus za bicikliste!

Dvojica provalnika su robu dostavljala trećem članu bande, vlasniku trgovine biciklima u Banjaluci koji je robu, bicikle i alat, preprodavao dalje. On se u saopštenju navodi kao naručilac robe.

Bosanskohercegovački državljani su uhvaćeni na delu krajem prošle godine i od ada se nalaze u istražnom zatvoru. Njima se prebacuje serija provala kao deo aktivnosti organizovanog kriminala.

Na nalog državnog tužilaštva pre nekoliko dana je izvršen pretres trgovine i skladišta u Banjaluci, prilikom kojeg su pronađeni bicikli, ali i mnoštvo delova koje je u međuvremenu nemoguće povezati sa biciklima registrovanim u Austriji. 

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.