mondo.rs,Beta,Tanjug

Prete N1: "Zgrada će biti dignuta u vazduh"

Autor:

Zaposleni na N1 dobili su pismo sa pretnjama smrću njima i njihovim porodicima zbog, kako navodi ta regionalna televizija, izveštavanja o protestima u Srbiji.

65
A- A A+
ilustracija Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

U pismu je i pretnja da će zgrada televizije biti dignuta u vazduh.

N1 navodi da su pretnje prijavljene policiji.

Pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. godine, a u pismu je, pored pretnji, bila i članska knjižica Saveza ratnih veterana Srbije.

Predsednik tog udruženja Željko Vukelić kaže za N1 da oni ne stoje iza poslatih poruka i da žele da policija ispita ceo slučaj.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je pretnje upućene redakciji televizije N1 i od policije i tužilaštva zatražilo hitnu istragu, ukazujući da je za to delo predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Podsećajaući na sadržaj pisma upućenog redakciji N1 u kojem se preti dizanjem zgrade te televizije u vazduh i upozorava da je sudbina članova redakcije, navodno, "u rukama" potpisanih ratnih veterana, UNS ukazuje na odredbe Krivičnog zakonika kojim se takva krivična dela sankcionišu.

Prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena je zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora, naglašava UNS.

Vučićevom sinu pretio na Facebooku!

To novinarsko udruženje očekuje "da odgovorni za ove pretnje u skladu sa tim budu i kažnjeni", navedeno je u saopštenju.

Povezano

Sve vesti