mondo.me

Šta kažu u Podgorici - ma, kakve eksplozije (ANKETA)

Autor:

Pre manje od godinu dana u centru Podgorice, usred dana, dogodila se pucnjave u kojoj je jedna osoba slučajno izgubila život. Pre par dana eksplozija u blizini muzičke škole ugrozila je bezbednost svih koji su tuda prolazili.

Šta kažu u Podgorici - ma, kakve eksplozije (ANKETA) Foto: MONDO

Ovaj stravičan događaj bio je upozorenje građanima da kriminalni klanovi za svoje obračune više ne biraju ni mesto, ni vreme.

Zbog "pogoršane bezbednosne situacije" posle pucnjave pre godinu dana, nekolicina visokih policijskih službenika podnelo je ostavke. Novoizabrani direktor Uprave policije Veselin Veljović rekao je tada da će nadležni organi učiniti sve da se obračuni klanova, koji su do sada odneli više od trideset života, suzbiju. 

Međutim, eksplozija koja se dogodila u nedelju, oko 10.30 sati ujutru, u državi koja je lider u Evropi po broju policajaca, u centru Podgorice, svega nekoliko metara od muzičke škole, potvrđuje ne samo da problem kriminala i ubistava nije suzbijen, već i da običan prolaznik može biti potencijalna žrtva slučaja.

Novinari podgoričke redakcije MONDA (www.mondo.me) razgovarali su sa građanima Podgorice o ovom problemu, pitali ih da li se osećaju sigurno na ulicama svog grada, kako iz njihovog ugla izgleda bezbednosna situacija i gde treba tražiti odgovornost i rešenje.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Povezano

Sve vesti