MONDO/Agencije

Pretnja TV N1: Uhapšen osumnjičeni, pritvor 48 sati

Efikasnom akcijom policije i Trećeg tužilastva pronađeno je i uhapšeno lice osumnjičeno za pretnje upućene pismom zaposlenima televizije N1.

74
A- A A+
najnovija, hapšenje, hapšenja Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, rekao je Tanjugu portparol tužilaštva Ivan Marković.

U tom roku će osumnjičeni biti priveden u tužilaštvo na saslušanje, nakon čega će biti odlučeno o daljim koracima.

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, poručio je ranije večeras na svom Twitter nalogu, a povodom pretnji novinarima N1 televizije, da pretnje nikada neće biti dozvoljene u našoj zemlji.

On je naveo i da policija intenzivno radi na otkrivanju osobe koja je uputila pretnje, te dodao da očekuje rezultate u najkraćem roku.

Redakcija TV N1 u Beogradu dobila je 4. februara pismo u kojem se preti da će nastradati novinari te televizije i njihove porodice, a da će zgrada N1 biti dignuta u vazduh.

Prete N1: "Zgrada će biti dignuta u vazduh"

Pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. godine, a u pismu je, pored pretnji, bila i članska knjižica Saveza ratnih veterana Srbije.

Predsednik tog udruženja Željko Vukelić kaže za N1 da oni ne stoje iza poslatih poruka i da žele da policija ispita ceo slučaj.

Predstavnik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Harlem Desir osudio je danas više pretnji upućenih novinarima televizije N1 u Srbiji, i pozvao srpske vlasti da pod hitno identifikuju i kazne odgovorne.

"Crtanje mete i napad na novinare zbog njihovog rada je napad na slobodu izražavanja koja je temeljno ljudsko pravo. Pozivam srpske vlasti da učine sve što je u njihovoj moći da identifikuju i kazne one koji su odgovorni za pretnje N1 televiziji i da obezbede da novinari mogu da obavljaju svoje profesionalne aktivnosti bez zastrašivanja ili pretnji", poručio je Desir.

Povezano

Sve vesti