Magla na velikom broju puteva u Srbiji

Posebno je opasna dnevna magla, pa uključite sva svetla za vožnju po magli

0
A- A A+

magla, putevi, kolovoz Foto: MONDO/Marko Tanasković

Vozače u Srbiji danas očekuje oblačno vreme, a u pojedinim delovima Srbije moguća je i slaba kiša.

Magla ometa i znatno otežava vožnju, pa vam savetujemo da vozite opreznije i držite veće odstojanje. Ukoliko naiđete na deonice na kojima je vidljivost ispod 100 metara, pored svetala za maglu, uključite i sva četiri migavca. U tim uslovima izbegavajte nagle promene provaca i nagla zaustavljanja.

Koristite li svetla svog automobila po zakonu

U nižim predelima je moguća pojava poledice zbog vlažnih kolovoza i temperatura nižih od 4 stepena, dok je u planinskim predelima moguć i slab sneg.

Česta je pojava i odrona zemlje i kamenja, kao i oštećenja na kolovozu. Na tim deonicama potrebno je strogo pridržavanje saobraćajnih propisa i signalizacije.

Kako i od koga naplatiti štetu nastalu od udarnih rupa

I danas se izvode radovi na popravci obilaznice oko Beograda, na od Kružnog puta do tunela Straževica u oba smera, pa će saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Na naplatnim stanicama i putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužeg zadržavanja.

Teretna vozila čekaju na našim graničnim prelazima satima i to na Horgošu oko šest sati, na Batrovcima oko četiri sata i Bačkoj Palanci oko jedan sat.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti