Pažnja: Moguća poledica na mnogim putevima u Srbiji

Autor:

Led na kolovozu je moguć ako je spoljašnja temperatura ispod 4 stepena

0
A- A A+

magla, put, putevi, saobraćaj, magistrala Foto: MONDO/Marko Tanasković

Vidljivost na većini puteva u Srbiji je dobra, ipak treba računati da mogućnost pojave magle. U tim okolnostima treba smanjiti brzinu, povećati odstojanje i koristiti adekvatna svetla.

U većem delu Srbije temperature su oko nule, pa je moguća pojava poledice na mokrim kolovozima.

Saobraćaj je umerenog intezitata na celokupnoj teritoriji naše zemlje, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

AMSS upozorova i na pojavu odrona koju su nešto češći poslednjih nekoliko dana na putevima koje vode dolinama reka, pored stenskih useka i klisura, pa i na tim deonicama potrebna opreznija vožnja.

Odrona najviše ima u Grdeličkoj, Sićevačkoj i Ovčarsko-Kablarskoj klisuri, dolini Drine i Ibra, kao i na Đerdapskoj magistrali.

Vozači treba da obrate pažnju i na radove na putu. Osim "krpljenja" kolovoza, zbog pojave udarnih rupa, veći radovi su na obilaznici oko Beograda, kao i na autoputu E-70 od Batrovaca do Kuzmina, u smeru ka Beogradu.

Na naplatnim rampama i putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza zadržavanja na izlazu iz zemlje su višečasovna: na Batrovcima osam sati, na Horgošu šest, na Kelebiji pet, a na prelazima Bačka Palanka i Šid po jedan sat.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti