mondo.rs

CarGo nastavlja s prevozom: Osnovano udruženje građana

Autor:

Aplikacija će funkcionisati na identičan način kao do sada, samo što će svako ko želi da koristi usluge, morati da bude član udruženja "CarGo"

13
A- A A+

cargo, aplikacija Foto: promo/CarGo

Kompanija CarGo Technologies je potpisala ugovor sa novoosnovanim udruženjem građana "CarGo", čime je rešen problem nastao prebacivanjem nadležnosti limo servisa u Zakon o prevozu putnika. Ovim ugovorom korisnici će i dalje moći da se služe servisom, kome je danas isticao rok za usklađivanje poslovanja sa izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju i zbog koga su beogradski taksisti više puta blokirali grad.

Zbog novog zakona, protest i kombi prevoznika

Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić izjavio je da je "mladi i inovativni pravni tim sagledao sve odredbe novog zakona i da je zaključio da taj zakon ni na jedan način ne obavezuje CarGo, jer CarGo niti je taksi, niti javni prevoz".

"Što se samih korisnika servisa, praktično se ništa ne menja, osim što oni moraju postati članovi udruženja, kako bi mogli da ga koriste", rekao je, za MONDO, Guberinić.

Postojeći ili novi korisnici će logovanjem u aplikaciju CarGo dobiti jednostavan upit da li žele da postanu članovi Udruženja građanja "CarGo". Nakon pristanka dobiće elektronsku člansku kartu i zatim mogu nastaviti s korišćenjem servisa.

Prema rečima predsednika novoosnovanog Udruženja, Aleksandra Vučića, ono je formirano kao rezultat borbe i želje ljudi da se sačuva CarGo, kao jedan digitalni i moderan servis.

"Udruženje CarGo neće naplaćivati članarinu, neprofitno je i neće uzimati nikakav keš", istakao je.

Vučić je rekao da su ciljevi udruženja i zagovaranje proizvoda kojima se najmanje zagađuje okolina poput hibridnih i električnih automobila, kao i "ride sharing" sistema, kojim se smanjuje zagađenje životne sredine.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti