mondo.rs

Slatke knedle sa susamom

Autor:

Probajte tradicionalni kineski slatkiš i otkrijte novi ukus.

Slatke knedle sa susamom Foto: Guliver/Getty Images/FabVietnam_Photography

U Srbiji se mnogo češće jedu slani kineski specijaliteti, ali evo prilike da probate i njihov tradicionalni slatkiš - knedle sa crnim susamom.

Sastojci:

Za punjenje

Šoljica (ili oko 150 grama) crnog susama

Četvrtina šolje (oko 30 grama) šećera u prahu

Kašika i po istopljenog putera

Za testo

Dve šolje brašna (oko 250 grama)

Šolja tople vode (240 mililitara)

Za kuvanje

Ključala voda

Dve kašike šećera

Priprema:

U posudu srednje veličine stavite crni susam, šećer u prahu i rastopljeni puter. Dobro izmešajte dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim kašičicom vadite po komad testa i od njih pravite kuglice.

U međuvremenu, zamesite testo tako što ćete u posudu srednje veličine staviti brašno i postepeno dodavati vodu, dok se testo ne sjedini i ne prestane da se lepi.

Na sto stavite malo brašna i zamesite testo u loptu, pa je podelite na dva dela. Najpre jedan, a zatim i drugi deo podelite na po osam jednakih kuglica.  

Zatim, svaki od tih, ukupno 16, delova, stavite na dlan, izravnjajte ga palcem, pa u centar stavite kuglicu sa crnim susamom. Sada oblikujte loptu, tako da kuglica sa susamom bude unutra, a ova bela, od brašna, spolja.

U veću šerpu sipajte vodu i ostavite da proključa, a zatim dodajte dve kašike šećera, pa knedle stavite da se kuvaju u toj vodi. Lagano mešajte da se ne bi zalepile za dno. Kuvajte dok knedle ne isplivaju na površinu, a zatim ih izvadite.

Knedle poslužite u posudi u koju ćete naliti i malo slatke vode u kojoj ste ih kuvali.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.