Što luđe, to bolje: Otkačeni šou opet u Beogradu! VIDEO

Autor:

Posle šest godina, Red Bul ponovo organizuje šou u Beogradu - 23. juna na Adi Ciganliji. Ako ste maštoviti i pomalo ludi, evo prilike da se zabavite (i zabavite druge).

0
A- A A+
Foto: YouTube/Red Bull

Za učešće u ovom spektaklu potrebno vam je da ste maštoviti, da umete da naravite improvizovanu letelicu, da volite da se zabavljate i da ste (pomalo) otkačeni.

Red Bull Flugtag je verovatno najprepoznatljiviji i najotkačeniji događaj sa Red Bull pečatom, a ove godine građani srpske prestonice imaće nesvakidašnju priliku da ugoste jedan od svega osam Flugtaga koji će biti održani u svetu ove godine.

Od kada se prva letelica otisnula sa platforme u Beču 1992. godine - letenje nikada nije prestalo.

Do sada je Red Bull Flugtag podigao svoju čuvenu platformu za letenje u više od 150 gradova širom sveta i okupio više stotina timova otkačenih genijalaca i kreativaca.

Prethodni i prvi Red Bull Flugtag u Beogradu na kojem je letelo 37 letelica je zabeležio rekordnu posetu od oko 150.000 ljudi vrelog junskog dana 2013. godine.   

Zadatak je poleteti u letelicama koje su timovi napravili u garaži, bez motora, akumulatora i katapulta - oruđe su samo vetar, ljudska snaga i genijalnost (ili otkačenost, kako se uzme).

Pored kreativnosti, ocenjuju se dužina leta i nastup na platfomi pre leta, a pored dobre zabave, cilj je i preleteti 78,64 metara
, jer je to svetski rekord koji su 12. septembra 2013. godine postavili "Šaptači kokošaka" u Kaliforniji 110.000 oduševljenih gledalaca.

Izvor: YouTube/Pioneer Press

POGLEDAJTE REKORDNI LET

Izvor: YouTube/Red Bull

Prijave za drugi Red Bull Flugtag u Srbiji biće otvorene u ponedeljak, 18. februara i traju do 18. marta.

Više informacija o događaju pronađite na zvaničnoj Facebook Event stranici - www.facebook.com/events/405189140229897/ ili na sajtu www.redbull.rs

Povezano

Sve vesti