MONDO/Tanjug

Vučić: Vranje će dobiti prelepi pokriveni stadion

Autor:

"Ne znam kako šutiraju loptu, ali znam da će Vranje da dobije novi, prelepi pokriveni gradski stadion sa najmodernijim osvetljenjem", rekao je predsednik.

33
A- A A+
Aleksandar Vučić Foto: MN Press

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je ovog četvrtka uveče u obraćanju građanima u Vranju da će taj grad dobiti novi gradski stadion.

"Vranje ima prvoligaša. Ne znam kako šutiraju loptu, ali znam da će Vranje da dobije novi, prelepi pokriveni gradski stadion sa najmodernijim osvetljenjem", rekao je Vučić.

Podsetio je da su ga uporedili sa Pinočeom, kada je rekao da je doneta odluka da se u devet gradova podignu novi stadioni.

"Zašto sam Pinoče? Kao da ja ubijam ljude na stadionima. A mi stadione gradimo da bi deca mogla da igraju fudbal, da se ljudi okupljaju da se raduju uspesima", rekao je Vučić i primetio da, ako je neki grad sportski i pun uspeha i dobrih rezultata, onda je to Vranje.

Dinamo iz Vranja prošle sezone izborio je istorijski plasman u Superligu, ali zbog toga što Gradski stadion ne ispunjava uslove neophodne za dobijanje licence za najviši rang, ekipa je kao "domaćin" nastupala u Surdulici.

Pred očekivani nastavak prvenstva 16. februara, Vranjanci su poslednji na tabeli sa svega deset bodova, međutim sistem takmičenja i dalje daje šansu Dinamu da na proleće izbori opstanak, jer...

Ako bismo sada "podelili bodove", što će se dogoditi posle dva kruga šampionata, Vranjanci bi zaostajali samo četiri boda za Bačkom, odnosno pet za Voždovcem i Spartakom, koji se nalaze "tik" iznad crte koja vodi u Prvu ligu Srbije.

Povezano

Sve vesti