Pažnja: Vlažni putevi se lako mogu zalediti

Autor:

Dodatni problem predstavljaju magla i odroni

1
A- A A+
led na putu, zaleđen put, black ice Foto: Guliver/Getty images plus/iStock/michal_staniewski

Auto-moto savez Srbije upozorava da magla i sumaglica, osim smanjene vidljivosti, donosi i vlažne kolovoze, koji su u pojedinim delovima zemlje mogu i lediti. Sve ovo može predstavljati veliki problem u vožnji.

U takvim uslovima potrebna je sporija vožnja i na većem odstojanju, uz odgovarajuću upotrebu svetala, jer tanak sloj leda, koji se može stvoriti, potpuno je nevidljiv.

Zimska turistička sezona je u punom jeku pa treba očekivati veći broj vozila na prilazima naših najpopularnijih turističkih centara.

Na putevima pored rečnih tokova, u višim predelima, po kotlinama i stenskih useka postoji opasnost od odrona zemlje i kamena.

Povoljne vremenske prilike koriste putari za popravku brojnih oštećenja na kolovozu, posebno udarnih rupa. Pored toga, nastavljaju se i započeti radovi na pojedinim deonicama, gde su zbog toga moguća kraća zadržavanja.

Kako naplatiti štetu od udarnih rupa

Na naplatnim stanicama i putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja.

Na teretnim terminalima graničnih prelaza teretna vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu, prema Mađarskoj, čekaju oko 360 minuta, a na Batrovcima, ka Hrvatskoj, oko 180 minuta.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti