MONDO/Beta

U čast Sale: Nant povlači dres sa brojem 9

Autor:

"Devetka" Emilijana Sale imaće posebno mesto u istoriji francuskog kluba

U čast Sale: Nant povlači dres sa brojem 9 Foto: Tanjug/AP/Thibault Camus

Fudbalski klub Nant će povući iz upotrebe dres sa brojem devet, koji je nosio Emilijano Sala, čije je telo specijalna ekipa ronilaca izvukla iz olupine aviona sa dna Lamanša.

"Emilijano će uvek biti među legendama koje su ispisale veliku istoriju Nanta. Izgubili smo prijatelja, talentovanog igrača i saigrača za primer", navodi se u saopštenju francuskog kluba.

Emilijano Raul Sala Tafarel, koji je imao 28 godina, nastupao je za Nant od 2015. godine. Odigrao je 120 utakmica i postigao 42 gola.

Argentinac je malim avionom "pajper malibu" zajedno sa pilotom Dejvidom Ibotsonom, 21. januara putovao iz Nanta za Kardif, gde je zvanično trebalo da potpiše ugovor sa tim klubom, kada se letelica srušila u Lamanš.

Telo pilota Dejvida Ibotsona još nije pronađeno, a specijalne spasilačke službe zbog loših vremenskih uslova nisu mogle da izvuku avion.

Francuska liga saopštila je da će tokom predstojećeg vikenda na svakoj utakmici prisustni na stadionima odati poštu tragično nastradalom Sali i to minutom aplauza.

Povezano

Sve vesti