mondo.rs,Beta

Maloletnik koji je nosio vešala pušten iz pritvora!

Autor:

Maloletnik koji je priveden zbog toga što je na potestu u subotu nosio maketu vešala pušten je iz pritvora, javila je večeras televizija N1.

103
A- A A+

protest opozicije, stop krvavim košuljama Foto: Beta/Emil Vaš


Kako je prenela TV N1, mladić je u pritvoru bio pet dana, a ispred Centralnog zatvora sačekali su ga majka, advokati i poslanik Dveri Srđan Nogo.

Advokati maloletnog mladića su za TV N1 rekli da je odluka da on provede sve ovo vreme u zatvoru "skandalozna" i da država to nije smela da uradi.

Rekli su da mladić nije jeo nekoliko dana, da je bio u strahu i da mu nije bilo jasno zašto se tu nalazi, kao ni šta je posledica njegovog pritvaranja.

Majka maloletnika je prethodno uputila pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a u izjavi za N1 rekla je da je uplašena za "budućnost svog sina".

Inače, S.G. koji je sa ovim maloletnikom nosio maketu vešala na protestu opozicije 2.februara je određen pritvor do 30 dana.

Zbog nošenja "vešala" još 30 dana

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo iz člana 387 (rasna i druga diskirimnacija).

Krivični zakonik Srbije propisao je šest stavova za ovo krivično delo, za koje je zaprećena kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za teže oblike od šest meseci do pet godina zatvora.

Mladićima koji su nosili "vešala" određen pritvor

 A šta su rekli predesednik i premijerka o nošenju vešala:

Brnabić o vešalima na protestu: Nemoć rađa agresiju!

Povezano

Sve vesti