Tači: Moramo poštovati zahtev SAD

Autor:

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je po povratku iz Vašingtona, gde je prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku, da dijalog između Kosova i Srbije treba bezuslovno nastaviti.

4
A- A A+
Hašim Tači Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu Hašim Tači

On je pozvao Vladu da poštuje zahtev Sjedinjenih Američkih Država o suspenziji takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Mislim da naše institucije treba da poštuju zahtev ne da se taksa ukine, već da dozvole njihovu privremenu suspenziju, kako bi se došlo do sveobuhvatnog međunarodnog angažmana, rekap je Tači, prenosi RTK2.

On je istakao da je odluka o tome na Vladi, koalicionim partnerima i političkim partijama, ali je sve pozvao da razmišljaju mudro.

Na prvi pogled izgleda da je Srbija oštećena za desetine miliona evra, ali ne postoji cena koju možemo platiti ukoliko dođe do slabljenja naših odnosa sa SAD. Taj odnos nema cenu, poručio je Tači.

 SAD su više puta tražile od prištinskih vlasti da takse ukinu.

Američki ambasador je nedavno besan napustio sastanak sa kosovskim liderima, pošto je Ramuš Haradinaj još jednom odbio da ukine takse na proizvode iz Srbije i BiH i nastavi dijalog sa Beogradom.

Ambasador SAD besan na Haradinaja, napustio sastanak!

Povezano

Sve vesti