Prozvala ga koleginica zbog verskih uverenja!

Autor:

Glumac je član popularne Hilsong crkve koja ima negativan stav povodom LGBTQ zajednice.

5
A- A A+
kris prat Foto: YouTube/screenshot/Movieclips

  Glumica Elen Pejdž (31) prozvala je na svom Twitter profilu kolegu Krisa Prata (39) zbog toga što je član Hilsong crkve, koja ima otvoreno negativan stav protiv LGBTQ zajednice.

Nakon što je Kris gostovao u emisiji voditelja Stivena Kolberta gde je pričao o tome kako mu je vera pomogla da se izbori sa slavom i pritiskom javnog života, Elen je uz retvit njegovog gostovanja napisala:

"Oh, OK. Ali, njegova crkva je protiv LGBTQ, pa možda da se povede razgovor i o tome?", istakla je ona.

Nakon što je njen tvit zadobio veliku pažnju, ona je dodatno objasnila šta je pod tim mislila:

"Ako si poznat glumac i pripadaš organizaciji koja mrzi određenu grupu ljudi, nemoj da se iznenadiš ako se neko jednostavno zapita zašto se ne razgovara o tome. Biti protiv LGBTQ je pogrešno i ne postoje dve strane ove priče. Šteta koju to nanosi je velika. Tačka. Svima šaljem ljubav", poručila je Elen koja je otvoreno gej i nedavno je proslavila prvu godišnjicu braka sa ženom Emom Portner.

Njeni pratioci su je pohvalili što je progovorila protiv ove crkve, koja je već poznata po svom negativnom stavu povodom LGBTQ zajednice. Vođa Hilsong crkve Brajan Hjuston je ranije objasnio da su "gej ljudi dobrodošli da se mole u njihovoj crkvi", kao i da on voli sve ljude, ali "Hilsong ne odobrava gej način života", pa zbog toga oni nikada neće moći da budu na većoj lestvici u samo rukovođenju crkve.

Verni članovi ove crkve su i Džastin Biber i Hejli Boldvin.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti