Ubijen policajac kod Tarčina

Autor:

Pripadnik federalne policije ubijen je večeras na lokalitetu Suhodol kod Tarčina, na području Sarajeva, javili su federalni mediji.

Ubijen policajac kod Tarčina Foto: MONDO/Mirko Šljivančanin ilustracija

Policajac je, najverovatnije, ubijen hicima iz vatrenog oružja, a njegovo telo nađeno je u blizini objekta, koji je pripadao Federalnoj upravi policije, na čijem obezbeđenju je radio,

Njegovo telo našao je kolega kada je došao da ga zameni na straži. Na mestu gde je ubijen pronađeno je nekoliko čaura nepoznatog kalibra, prenosi "Avaz".

Paralelno sa ovim događajem, sarajevskoj policiji prijavljeno je da je na lokalitetu Ušivak kod Hadžića viđen Edin Gačić, koji je 4. februara, u mestu Podorašac kod Konjica osumnjičen da je ubio Sauda Sultanića i od tada traje potraga za njim.

U Suhodol su krenula dva tima specijalne policije, koji proveravaju tačnost ove informacije.

Prema nezvaničnim informacijama koje prenose mediji, Gačić je pripadnik zloglasnog odreda "El mudžahedin", čiji su pripadnici vršili teške zločine nad Srbima.

On je po završetku rata u BiH ubio saborca iz odreda "El mudžahedin" I.G., takođe Banjalučanina.

Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dve trećine kazne stekao je pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Ubistvo: Potraga za pripadnikom "El mudžahedina"

Nakon što je pušten na slobodan vikend, E.G. je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica.

Kantonalni sud ga je u februaru 2003. godine osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke.

On je sredinom 2017. godine odslužio ovu kaznu i izašao iz zatvora.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su naveli da je na lokalitetu Suhodol kod Tarčina pronađeno telo muške osobe.

"Očekuje se uviđaj kojim će rukovoditi dežurni tužilac nakon kojeg će biti poznato više informacija", rekla je portparol Tužilaštva Azra Bavčić.

Na licu mesta je uviđajni tim.

Povezano

Sve vesti