mondo.rs,Tanjug

Novosađanin u Kini sprema doktorat o OVK

Autor:

Novosađanin Milan Kuzmanović (25) na prestižnom Univerzitetu Đao Tong u najvećem kineskom gradu Šangaju priprema master rad o plasiranju neistinitih vesti o Balkanu.

7
A- A A+
učk uck,ovk, teroristi, albanci, albanac, šiptar, kosovo, albanija Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Potom planira i doktorsku diseratciju o medijskoj transformaciji tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), pišu "Novosti".

Navodi se da je Kuzmanović u Kini zabeležio veliki uspeh pošto je zajedno sa još 11 kolega iz drugih zemalja dospeo na takozvanu dekanovu listu Fakulteta za medije i komunikacije ovog univerziteta osnovanog 1896, jednog od osnivača "Šangajske liste".

List navodi da je tematika zločinačke OVK zaokupljala Kuzmanovićevu pažnju i tokom osnovnih studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu i da ju je istraživao uz pomoć beogradskih, ali i novosadskih profesora.

"Od 1998. do danas OVK i njeni predvodnici doživeli su u zapadnim medijima neverovatnu transformaciju, počevši od toga da su na početku bili na listama CIA, a da sada imaju pristup čak i u Ujedinjenim nacijama", kazao je Kuzmanović koji trenutno boravi u Novom Sadu.

Brutalna mučenja Srba: Klanja, silovanja, komadanja...

On ocenjuje da niko do sada u svetu nije ozbiljno, naučnim metodama, analizirao "slučaj OVK".

"Želim to da istražim i da pokažem koliko mediji mogu da postave određene teme na dnevni red i da nam nameću o čemu i kako treba da razmišljamo", naveo je ovaj student.

Povezano

Sve vesti