mondo.rs

Telefon, koji svi žele i kad će kod nas

Autor:

Nije iPhone, nije Mate, a nije ni Galaxy. Najbrže rastući smartfon brend je potpuno nova zvezda na tržištu.

Telefon, koji svi žele i kad će kod nas Foto: MONDO portal / Google

Google je od HTC kompanije iznajmio ili zakupio (kako god to ko želeo da shvati) hardversku diviziju, zajedno sa nekoliko hiljada inženjera i nakon toga je nastao Google Pixel. Google Pixel ima tek tri generacije i već je najbrže rastući smartfon brend na planeti, iako je dostupan u jedva preko 10 zemalja širom sveta.

Prema istraživanju Strategy Analytics kompanije Google Pixel je posebno jak u SAD, gde je i najtraženiji. Google ovim telefonom cilja isključivo bogate korisnike, koji žele najnovije opcije, skupe aplikacije i još skuplju eSIM podršku, koja je u SAD pravi hit.

Google Pixel je verovatno najbolje optimizovan Android hardver, dobija nove zakrpe prvi i svakog meseca i najduže bude nadograđivan na nove Android operativne sisteme - makar dve velike nadogradnje, koje su uvek veliki znak pitanja kod svih drugih proizvođača.

Pročitajte i ovo: Najluđi “bag“ ikad, telefon izmišlja dodatni “notch“

Prema sadašnjem stanju, Google nema nameru da širi Pixel dostupnost, pa samim tim ovaj brend telefona neće doći u Srbiju. Najranije bi to moglo da se desi krajem ove godine.

MONDO MobIT

Ipak, iako je Google Pixel najtraženiji trenutno, analitičari su ubeđeni da i dalje nije ni blizu Apple iPhone uređajima, ni po jednom pitanju. Takođe, Google Pixel je u svakoj generaciji imao vrlo ozbiljnih problema, od kojih su neki bili čak hardverski, pa je Google bio primoran da korisnicima menja kupljene uređaje novim. Takođe, ograničena dostupnost Google Pixel uređaja pokazuje da Google još uvek nije spreman da se globalno takmiči sa velikim brendovima.

Pročitajte i ovo: Pixel odbija da dođe u Srbiju, ali je sve bolji!

Ipak, lepo je videti da korisnici pružaju šansu i igračima van velike trojke ili popularnog imena.

Kako se vama čini Google Pixel priča? Nedostaje li vam Nexus, koji je bio dostupan i u Srbiji, a iz kojeg je Pixel ponikao?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Made by Google

Izvor: Made by Google

Izvor: Made by Google.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.