Pogačice sa kajmakom prave se brzo, a brzo i "nestanu". Isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Pola kilograma brašna
Šolja mleka
Šolja kajmaka
150 grama margarina na sobnoj temperaturi
25 grama kvasca razmućenog u šoljici mleka ili vode
Jedno jaje
So (po ukusu)
Kašičica šećera
Priprema:
Mikserom dobro umutite margarin, dodajte šolju mleka, kajmak, so, šećer i kvasac koji ste prethodno razmutili u mleku ili mlakoj vodi. Miksirajte dok se ne sjedini, a onda postepeno dodajte brašno i zamesite testo.
Premesite ga dvaput, pa razvucite oklagijom na debljinu od oko jednog i po centimetra.
Okruglom modlom vadite pogačice, ređajte u plitak pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Svaku pogačicu malo "zasecite" nožem, pa ostavite na toplom da odstoje jedan sat.
Umutite jaje, premažite pogačice i pecite na 180 stepeni dok ne porumene.
Kakve pogačice vi najčešće spremate?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte