mondo.rs

Piletina sa fetom i paradajzom

Autor:

Jednostavan recept za pastu sa piletinom koja je gotova za pola sata.

Piletina sa fetom i paradajzom Foto: Guliver/Getty images, JoeGough

Evo ideje za ručak kad nemate baš previše vremena.

Sastojci:

450 grama testenine koju volite

Kašika maslinovog ulja

600 grama pilećeg belog mesa

Dve šolje stino naseckanog crnog luka

Dva čena belog luka, zgnječena ili sitno iseckana

Šolja paprike naseckane na kockice

800 grama paradajza u konzervi

Šest kašika ceđenog soka od limuna

Kašičica bosiljka

Pola kašičice origana

100 grama feta sira isečenog na kockice ili smrvljenog

Priprema:

Testeninu skuvajte prema uputstvima sa kutije.

U šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj temperaturi, piletinu isečenu na manje komade propržite po tri minuta sa svake strane.

Zatim u šerpu dodajte luk, papriku, limun, paradajz iz konzerve i začine, dobro promešajte, poklopite i ostavite da se kuva oko 25 minuta na srednjoj temperaturi, ili dok piletina ne bude sasvim gotova.

Kad se skuva, pospite fetom i služite uz testeninu.

Koji je vaš omiljeni recept za piletinu?

Tagovi:

Povezano

Sve vesti