mondo.rs

Evropska federacija o Splitu: Grozno!

Autor:

Krovna kontinentalna asocijacija objavila je saopštenje o napadu na sportiste iz Srbije u Hrvatskoj.

Evropska federacija o Splitu: Grozno! Foto: MONDO/stefan Stojanović

Evropska plivačka federacija (LEN) takođe je informisana o skandaloznom, huliganskom napadu na vaterpoliste Zvezde, koji su u Splitu prebijani na rivi.

U utorak popodne, iz Niona je stiglo zvanično saopštenje, kojim je oštro osuđeno ugrožavanje života sportista iz Srbije koji su u Dalmaciji bili povodom utakmice regionalne lige.

"LEN je razočaran i ovim osuđuje incident koji se dogodio u Splitu, Hrvatskoj, gde su lokalni huligani napali četiri srpska vaterpolo igrača, dok su boravili u gradu. Iako se ovaj grozan napad dogodio u okolnostima koje ne podležu sankcijama LEN (pre utakmice regionalne lige), Evropska plivačka federacija oseća potrebu da naglasi značaj sprečavanja bilo kakvih sličnih incidenata u budućnosti. Posebno u Splitu, budućem domaćinu Evropskog prvenstva u vaterpolu 2022. godine", navedeno je.

Takođe, citirana je i izjava predsednika LEN-a, Paola Barelija.

"LEN je uvek delio vrednosti obostranog razumevanja i prihvatanja svih nacija. Sport ujedinjuje, a ne deli. Sportisti i ekipe mogu biti rivali, ali nikad neprijatelji. LEN je posvećen primeni tih principa i očekuje da ih svi prihvate - uvek i svuda", naveo je Italijan.

Za kraj, navedeno je da LEN "čeka epilog bilo kakve istrage ovog tužnog slučaja i čvrsto veruje da ovaj sramotan čin male manjine neće uticati na postojeće mirne sportske odnose Srbije i Hrvatske, dve velike vaterpolo nacije".

"Takođe, nadamo se da ćemo narednih meseci i godina svedočiti češćim velikim događajima koji će proteći u miru i u fer atmosferi", poručeno je iz Švajcarske.   

Poslušajte izjavu napadnutih vaterpolista crveno-belih.

VASIĆ: NIKO NAM NIJE POMOGAO!

Izvor: TanjugMAKSIMOVIĆ: KAD JE POČEO NAPAD...

Izvor: Tanjug

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.