Putinovo pismo: Bratskom narodu Srbije...

Autor:

Ruski ambasador predao je danas pismo Vladimira Putina Aleksandru Vučiću. Evo šta poručuje:

Putinovo pismo: Bratskom narodu Srbije... Foto: Mondo/Goran Sivački

Predsednik Rusije čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti i istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom. On je naglasio da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Putinovo pismo predsedniku Srbije uručio je danas ruski ambasador u Beogradu, Aleksandar Čepurin, saopštila je Pres služba Predsednika.

U pismu se navodi:

"Poštovani gospodine predsedniče,
Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika - Dana državnosti Srbije.
U Rusiji se visoko cene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom. Sa zadovoljstvom naglašavamo da se saradnja između naših zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.
Želeo bih da vam još jednom zahvalim na toplom prijemu koji je priređen meni i ruskoj delegaciji u Beogradu. Računam na nastavak našeg konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi.
Iskreno vam želim dobro zdravlje i uspehe, a bratskom narodu Srbije - blagostanje i prosperitet", navodi se u pismu predsednika Ruske Federacije.

pismo/putin Foto: MONDO/Služba za saradnju s medijima

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Putinu na čestitkama.

U razgovoru sa ambasadorom Čepurinom su razmotrena pitanja bilateralne saradnje i izraženo očekivanje da će Međuvladina mešovita komisija za saradnju da konkretizuje dogovore postignute prilikom posete predsednika Putina Srbiji, navodi se u saopštenju.

Čepurin je ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije i dodao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i, pre svega, život Srba na Kosmetu.

Podsetite se posete ruskog predsednika Beogradu:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti