Otpustili preko 800 radnika zbog 20 odsto većeg budžeta

Autor:

Activision-Blizzard otpustio više od 800 radnika kako bi uložio više novca u razvoj novih igara.

Otpustili preko 800 radnika zbog 20 odsto većeg budžeta Foto: Promo/Blizzard

Ono o čemu smo pisali početkom meseca februara je potvrđeno - kompanija Activision-Blizzard otpustila je preko 800 radnika, kako bi 20 odsto više sredstava uložila u razvoj novih igara. Na ovaj način, kompanija će, smatra njen menadžment, poboljšati razvoj i kvalitet igara, koje će biti objavljene u bliskoj budućnosti.

Razvili smo našu strategiju nakon ispitivanja poslovanja i stanja gejming industrije“, stoji u zvaničnom saopštenju kompanije i dodaje se: “Koncentrisali smo se na bolje izvršavanje i poboljšanje naših dugoročnih planova“.

Prema istom saopštenju finansijski rezultati kompanije bili su najbolji ikad, ali to im nije omogućilo da pokažu pun potencijal, koji su nameravali da pokažu igračkoj zajednici. Prema vesti, koju je objavio TweakTown otpušteni radnici će dobiti bonuse i otpremnine i pomoć pri pronalaženju novih poslova.

Za medije je Activision-Blizzard potvrdio i da tokom 2019. neće biti većih gejming naslova, a s druge strane šuška se da kompanija radi na Overwatch 2 i Diablo IV nastavku, dok je mobilni Diablo već potvrđen, ali neki od fanova franšize smatraju da je to skandal.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: Diablo

Izvor: Diablo

Izvor: Warcraft 3

Povezano

Sve vesti