MONDO/Beta

Mercedesov novi bolid za ulazak u istoriju

Autor:

Nemačka ekipa ove godine želi da postane prva koja je u Formuli 1 osvojila šest uzastopnih "duplih kruna".

Mercedesov novi bolid za ulazak u istoriju Foto: Guliver/Getty Images/Mark Thompson

Luis Hamilton i Valteri Botas i ove sezone će sa Mercedesom jurišati na najviše ciljeve.

Ta ekipa u sredu je predstavila novi bolid W10, a tom prilikom je apostrofirana želja da se nastavi dugogodišnja dominacija u Formuli 1.

Neporažen u borbi za titulu otkako je počela nova turbo hibridna era, Mercedes u sezonu ulazi sa ambicijom da postane prvi tim u istoriji Formule 1 sa šest uzastopnih titula u konkurenciji vozača i konstruktora.

Hamilton je sa Mercedesom bio šampion 2014, 2015, 2017. i 2018, dok je 2016. najbolji bio Niko Rozberg, koji se potom "penzionisao", a njegovo mesto u timu zauzeo je Botas.

On je i isprobao novi bolid na stazi u Silverstonu.

Aktuelni šampion Luis Hamilton pokušaće da postane treći vozač u istoriji Formule 1 sa šest titula. Mihael Šumaher osvojio ih je sedam, dok drugo mesto na "večnoj listi" dele Hamilton, Niki Lauda, Alen Prost i Ajrton Sena, sa po pet naslova.

"Prošla godina je bila sjajna, ali mislim da će 2019. biti još bolja. Želim da ostvarim još više. Pun sam energije i spreman sam za napad. Osetio sam novo uzbuđenje otkako sam video kako nastaje ovaj bolid", rekao je Britanac, koji je 2018. slavio u 11 od 21 trke.

Direktor ekipe Toto Volf naglasio je da Mercedes počinje sezonu od nule, a ne kao šampion od jesenas.

"Moramo ponovo da se dokazujemo. Uopšte ne mislimo da polažemo bilo kakvo pravo da budemo na vrhu. Ustvari, uz promenu pravila ove sezone, svaka ekipa može da se bori za titulu i sve njih vidimo kao potencijalne pretnje", naveo je Volf.

Šampionat tradicionalno počinje trkom za Veliku nagradu Australije, koja je zakazana za 17. mart.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.