mondo.rs

Tomić "presekao": Ne igraju Odžo, Faje i Rivers

Autor:

Crvena zvezda je saopštila sastav tima koji će se od petka takmičiti na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća. Niko od stranaca nije dobio srpska dokumenta.

Tomić "presekao": Ne igraju Odžo, Faje i Rivers Foto: MN Press

Dugo je vladala neizvesnost oko sastava Crvene zvezde za završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Znalo se da crveno-beli imaju dvojicu stranaca više nego što dozvoljavaju propisi Košarkaškog saveza Srbije, a toj cifri su pre nekoliko dana dodali Kej Sija Riversa, pa se šef stručnog štaba Milan Tomić našao na još većim mukama.

Iako je u medijima bilo spekulacija da će Majkl Odžo dobiti državljanstvo Srbije, kao i bek Partizana Markus Pejdž, to se na kraju nije dogodilo.

Štaviše, crveno-beli su obavestili novinare da nijedan od njihovih stranaca nije ni aplicirao za srpski pasoš.

Tako će Amerikanac rođen u Nigeriji, zajedno sa novopridošlim Riversom i Senegalcem Mohamedom Fajeom propustiti borbe za drugi trofej u sezoni 2018/19, posle ABA Superkupa.

Na zvaničnom sajtu Zvezde, saopšteno je da će za nastup na Kupu konkurisati sledećih 14 igrača:

Džo Reglend, Filip Čović, Marko Kešelj, Stratos Perperoglu, Dejan Davidovac, Nemanja Nenadić, Branko Lazić, Bili Beron, Ognjen Dobrić, Boriša Simanić, Dušan Ristić, Aleksa Radanov, Maik Cirbes, Lazar Vasić.

Novo ime u odnosu na dosadašnji tok sezone je Vasić, 18-godišnji bek kome je registracija za Kup "nagrada za dobar rad", pojašnjeno je iz kluba.

Crveno-beli u petak od 19.30 igraju protiv Dinamika, a u eventualnom polufinalu sastali bi se sa Megom ili čačanskim Borcem.

U drugom delu "kostura" parovi su FMP - Sveti Đorđe i Partizan - Novi Pazar.

Crno-beli bi na Kupu trebalo da nastupe bez reprezentativca Bosne i Hercegovine Amara Gegića, dok je Amerikanac Markus Pejdž navodno dobio srpske papire i status domaćeg igrača, što klub do sada nije potvrdio.

Tim potezom bilo bi omogućeno da mesta četvorice stranaca zauzmu Aleks Renfro, Aleksej Nikolić, Bandža Si i Džok Lendejl.

Podsećamo da je prošle sezone u finalu Kupa Partizan pobedio Zvezdu rezultatom 81:75.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.