Da opet sve pršti od strasti...

Autor:

Evo saveta stručnjaka kako da oživite strasti u vezi.

Da opet sve pršti od strasti... Foto: Guliver/Getty Images/sakkmesterke

Istraživanja pokazuju da oko 52 odsto parova uživaju u seksu dva puta nedeljno ili čak i manje od toga, a čini se da strasti u vezi sve brže nestaje – već nakon godinu dana veze iskra strasti počinje polako da se gasi.

Srećom, to nije nerešiv problem - stručnjaci savetuju kako da oživite svoj seksualni život.

Dođite do "ivice"

Stručnjaci savetuju da uživate u dodirima i drugim stvarima koje vam prijaju skoro dok ne doživite vrhunac, onda napravite pauzu, pa ponovite proces, kako bi vrhunac bio intenzivniji.

Ovo "izazivanje" može da dovede do jačeg seksualnog vrhunca, ali i da vam pomogne da se bolje koncentrišete na sve osećaje.

Neka poljupci budu obavezni

Mnogi parovi posle izvesnog vremena jednostavno prestanu da uživaju u poljupcima. Stručnjaci predlažu da to bude vaša svakodnevna praksa, najmanje jednom dnevno – ali nemojte da to bude onaj poljubac ovlaš, na dve sekunde, već stvarno uživajte u ljubljenju, kao na početku veze.

Videćete kako ćete se biti bliskiji, zadovoljniji, a vrlo je verovatno i da će ljubljenje u vama i partneru ponovo probuditi onu iskru strasti i da ćete poželeti da odete i "dalje".

Uvedite igrice

Umesto da uveče sedite ispred TV-a i gledate seriju, igrajte, recimo, karte ili neku društvenu igru sa partnerom. Zabavićete se, a još će zabavnije biti ako igrate u skidanje, odnosno, onaj ko gubi mora da skine po jedan komad odeće.

Stručnjaci dodaju da nije loše ni da uz to pustite neku muziku koja će "podgrejati" atmosferu...

Akcenat nije na penetraciji

Seksi masaža ili eksperimentisanje igračkama za odrasle smatraju se predigrom, zagrevanjem pre "glavnog čina". Ipak, stručnjaci smatraju da se ljudi previše fokusiraju na samu penetraciju, iako i ove druge stvari mogu da pruže jednako ili više zadovoljstva.

Zato nije loše da ponekad uopšte ne razmišljate o penetraciji, već da istražujete jedno drugo dodirima i uživate u svemu što vam oboma prija.

Povezano

Sve vesti