Električna "honda": Ekrani od vrata do vrata (FOTO)

Autor:

Premijera malog hečbeka desiće se u Ženevi 5. marta

Električna "honda": Ekrani od vrata do vrata (FOTO) Foto: promo/Honda

Honda je prikazala kako će izgledati prostor ispred vozača u svom prvom gradskom električnom automobilu koji će u vidu prototipa biti izložen na predstojećem ženevskom salonu automobila.

Ovaj model privlači pažnju još od koncepta "urban EV" koji je prikazan prošle godine u Frankfurtu. Osim simpatične spoljašnjosti, nalik prvim modelima "sivika", i kabinski prostor je privukao pažnju. Prednje sedište, napravljeno iz jednog dela, davalo je utisak sofe iz dnevne sobe. Ipak, najzanimljiviji detalj bio je ekran koji se prostirao skoro celom širinom automobila.

Slike koncepta "honda urban EV":

Za razliku od koncepta, prototip je dobio dodatna dva ekrana (imaće ulogu bočnih retrovizora) koji će u potpunosti ispuniti prostor od vrata do vrata.

Honda instrument tabla Foto: promo/Honda

Iz Honde naglašavaju da će kontrola info-zabavnog sistema biti intuitivna, pa pretpostavljamo da će moći da se upravlja glasom, pokretima, kao i preko volana.

Pozdravljamo i detalj ispod ekrana u vidu par klasičnih tastera i kružnom kontrolom klime, a tu je i zaseban modul klime, identičan rešenju kakav smo videli u testiranom "siviku" desete generacije.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti