Traže ekshumaciju tela Davida Dragičevića

Autor:

Roditelji tragično stradalog Davida Dragičevića, Davor Dragičević i Suzana Radanović, predali su danas zvanični zahtev za ekshumaciju tela njihovog sina.

50
A- A A+
David Dragičević, Banjaluka, Banjaluka Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

To je na sajtu Facebook grupe "Pravda za Davida" objavila Suzana Radanović, a preneo je sarajevski Klix.

Dragičević i Radanović su ranije najavili da ne žele da Davidov grob bude u zemlji u kojoj nema pravde i da žele da ga prebace u Austriju, gde će ga sahraniti, a otac je najavio da će to učiniti u svakom slučaju, "Dobio dozvolu ili ne".

"Davor i ja ne želimo da naše dete David ostane u zločinackoj, privatnoj, mafijaškoj državi. U državi u kojoj je ubijen, državi u kojoj se zataškava njegovo ubistvo, u kojoj proganjaju ljude s mišljenjem i stavom na čelu sa Davidovim ocem. Nadam se da ćemo u skoroj budućnosti telo našeg sina preneti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu večnu kuću", napisala je ranije Radanović.

Od 26. marta 2018. su se na Trgu Krajine u Banjaluci svako veče, do 30. decembra prošle godine, održavali skupovi "Pravda za Davida", na kojima je zahtevano otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

MUP RS je 31. decembra zabranio sva okupljanja grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine, a od tada se građani okupljaju u crkvi Hrista Spasitelja u Banjaluci, gde pale sveće za Davoda.

Davidov otac, Davor Dragičević, od 30. decembra, posle poslednjeg velikog skupa "Pravda za Davida" i protestne šetnje, nije se više pojavljivao u Banjaluci, a nedavno je objavio da se sklonio na slobodnu teritoriju, u jednu od zemalja EU.

Incidenti u Banjaluci: Uhapšen Davor Dragičević (VIDEO)

Policija RS je protiv, poslanika PDP-a u parlamentu RS Draškom Stanivukovićem i članom grupe "Pravda za Davida" Željkom Dabićem, podnela krivičnu prijavu za pokušaj navodnog "državnog udara".

Od 30. decembra prošle godine do danas policija je nastavila da privodi i saslušava članove grupe "Pravda za Davida", zabranjujući svako dalje okupljanje veće grupe na Trgu Krajine.

David Dragičević nestao je 17. na 18. mart 2018, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.

Povezano

Sve vesti