MONDO/Tanjug

"Štrajkbreher" Ševarlić se rastao s Dverima

Autor:

Profesor Miladin Ševarlić obavestio je danas novinare da je posle razgovora sa šefom i zamenikom šefa poslaničke grupe Dveri odlučio da svoje delovanje nastavi kao samostalni poslanik u Narodnoj skupštini.

2
A- A A+

narodna skupština republike srbije, narodna skupština, skupština srbije, zastava srbije, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Ranije danas, Dveri su saopštile da Ševarlić nije prihvatio odluku o bojkotu parlamenta i da zbog toga dalje ne može da deluje u okviru tog kluba.

Profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu u penziji, Ševarlić, je do sada kao nestranačka ličnost bio u poslaničkom klubu Dveri, na čijoj je listi i biran u parlament.

"Od danas sam nestranački, ali samostalni poslanik na osnovu dogovora koji sam postigao sa predsednikom poslaničkog kluba Dveri na razgovoru u ponedeljak i danas sa njegovim zamenikom posle čega sam predao moj potpis u arhivu Narodne skupštine", rekao je Ševarlić novinarima.

Kaže da je to učinio da ne bi remetio jedinstvo bojkota plenuma u Dverima dodajući da nema nikakvog govora o isključenju.

Skupština zasedala bez opozicije

"Radi se o dogovoru ja sam taj dogovor ispoštovao, dobio sam rok u kojem je trebalo da se izjasnim, ja sam se izjasnio i obavestio Narodnu skupštinu da postajem samostalni poslanik", rekao je Ševarlić.

Dveri su, zajedno sa ostalim partijama okupljenim oko Saveza za Srbiju, u ponedeljak započele bojkot plenarnih zasedanja Skupštine Srbije ali i lokalnih parlamenata, sve dok se ne promene izborni zakoni i raspišu fer izbori.

Haos u Skupštini: Poslanik uneo sliku, Gojković ljuta

Dveri su potpisnice "Sporazuma sa narodom" opozicionih stranaka koji predstavlja odgovor na zahteve građana sa protesta "1 od 5 miliona" u Beogradu. Njime se opozicione stranke, između ostalog, obavezuju da "neće učestvovati na izborima ukoliko se ne obezbede fer i pošteni uslovi", i najavljuju da će "napustiti sve skupštine u kojima su ukinuta demokratska načela".

Povezano

Sve vesti