Dan zaljubljenih: Slavite li? (ANKETA)

Autor:

Danas je taj dan kada će mnogi parovi razmeniti poklone kao "dokaz" ljubavi, dok će oni drugi "pljuvati" po njima uz objašnjenje da to nije naš praznik i da se to u Srbiji ne slavi. U kojoj ste vi ekipi?

Dan zaljubljenih: Slavite li? (ANKETA) Foto: Guliver/Getty Images/Vasyl Dolmatov

Teško da neki praznik izaziva toliko polemike, koliko u Srbiji izazove Dan zaljubljenih. Dok jedni danima unapred smišljaju kako i čime da obraduju svog partnera, drugi prezrivo prevrću očima na sam pomen ovog dana.

Dan zaljubljenih u svetu je toliko popularan, da se tokom ovog dana razmeni više od milijardu čestitki, a više od toga iz se razmeni samo za Božić. Muškarci, uglavnom, na ovaj dan ženama kupuju cveće, neki dame obraduju i kućnim ljubimcem, one nešto mlađe devojke često dobiju plišane medvediće, dok one svojim partnerima uglavnom kupuju parfeme ili neke čokoladice.

Istine radi, neki verovatno i nadrljaju zato što zaborave da je Dan zaljubljenih, pa partneru ili partnerki ne kupe ništa, i ne čestitaju praznik...

Iako možda ne bi trebalo biti protivnik ovog praznika iz prostog razloga što (navodno) slavi ljubav, ono što mnogima smeta je da je on postao užasno komercijalan, pa je ljubav nekako otišla u drugi plan, a sve se svelo na kupovinu poklona.

Pored toga, kao razlog zašto mnogi u Srbiji ne obeležavaju ovaj praznik, navode to da Dan zaljubljenih nije naš, već katolički praznik koji se nama, eto, dopao, pa smo ga "uvezli".


Ukoliko slavite Dan zaljubljenih, želimo vam da divno provedete dan sa svojim partnerom ili partnerkom, a i ako ne obeležavate ovaj praznik želimo vam lep i uspešan dan!

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svetog Trifuna, a više o tom prazniku pročitajte ovde:

Sveti Trifun Zarizoj - gledajte u nebo i naručite vino

Pogledajte i šta su za MONDO TV poznate ličnosti rekle o Danu zaljubljenih:

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti