Kopaonik "oslobođen", moguće gužve na granicama

Autor:

Ako planirate vožnju ka nekoj planini, provežbajte montiranje lanaca za sneg

2
A- A A+
čikago, sneg Foto: Tanjug/AP Photo/Jacqueline Larma

Nešto povoljnije vremenske prilike, bolja prohodnost puteva u nižim predelima i spajanje državnog praznika Sretenje s predstojećim vikendom usloviće već s prvim popodnevnim satima pojačan saobraćaj na svim frekventnijim putevima u Srbiji, a posebno onim koji vode ka zimskim centrima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Prilaz Kopaoniku sa istočne strane, koji je bio blokiran dva dana, sinoć je probijen tako da su svi putevi ka našoj najpopularnijoj planinini prohodni.

Ako idete put planina, moguće je da ćete morati da postaviti lance za sneg. Ako to do sada niste radili, predlažemo vam da ih postavite jedanput ili dvaput pre polaska. Ovde možete pročitati jednostavno uputstvo za postavljanje lanaca.

Na naplatnim stanicama i na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Međutim, očekuje se povremeno formiranje dužih kolona prvenstveno na prelazima sa Mađarskom, a zatim i sa Hrvatskom i BiH.

Ako putujete ka Mađarskoj, koristite GP "Kelebija", jer će "Horgoš" biti daleko opterećeniji, preporučio je AMSS. Možete koristiti i druge manje prelaze, poput Bačkih Vinograda, Đale ili Horgoša 2, ali imajte na umu da oni rade od 7 do 19 časova.

Na teretnim terminalima na izlazu iz zemlje na prelazima Horgoš i Kelebija prema Mađarskoj vozila čekaju 480, odnosno 180 minuta, a na Batrovcima i Bačkoj Palanci, ka Hrvatskoj, čeka se 420, odnosno 120 minuta.

Proverite prohodnost svih puteva u Srbiji

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Povezano

Sve vesti