Pojačanje: U Beograd stiže 400 novih policajaca

Autor:

Ministarstvo unutrašnjih raspisalo je danas konkurs za upis na obuku u centru u Sremskoj Kamenici 400 kandidata koji će, po njenom završetku, biti raspoređeni u Policijsku upravu za grad Beograd.

19
A- A A+
policija, saobraćajna policija, policajac, policajci, saobraćaj, nesreća, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Pravo učešća na konkursu imaju punoletni državljani Srbije koji nemaju više od 24 godine, sa završenom četvorogodišnjom srednjom školom, sa prijavljenim prebivalištem na teritoriji Beograda.

Uslovi su i da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, posedovanje vozačke dozvole B kategorije, kao i da kandidat ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u statusu ovlašćenih službenih lica.

Rok za podnošenje prijava je mesec dana od danas, kada je konkurs objavljen u listu Politika, a kandidati ih mogu predati policijskoj stanici po mestu prebivališta.

Želite u vojnu školu? Evo kako da se prijavite

Polaznik koji uspešno završi osnovnu policijsku obuku zasniva radni odnos u svojstvu pripravnika, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu unutrašnjih poslova ili da, u suprotnom, naknadi stvarne troškove stručnog osposobljavanja.

Povezano

Sve vesti