Fritata je italijanska verzija omleta, a ono što je sjajno je da se jednostavno sprema i da sastojke možete sami da odredite u zavisnosti od toga šta volite - možete da dodate iseckanu slaninu, šunku, povrće koje volite...
Sastojci:
Tri kašike maslinovog ulja
Deset jaja
Dve kašičice soli
Pola kašičice mlevenog bibera
400 grama spanaća
Šaka čeri paradajza
Četiri praziluka
220 grama feta sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 170 stepeni, pa ubacite podmazan pleh na pet minuta u rernu, kako bi se ulje zagrejalo.
U međuvremenu, u veću posudu razbijte jaja, umutite ih žicom, pa dodajte so i biber. Zatim dodajte spanać, čeri paradajza isečen na polovine, iseckan praziluk, izdrobljenu fetu i sve izmešajte.
Izvadite pleh iz rerne, u njega nalijte smesu i pecite oko 25 do 30 minuta, ili dok smesa ne dobije braonkastu koricu na ivicama.
Vezenkov zabija nož u leđa Bugarima: Bomba u Eurobasket 2025, MVP Evrolige menja reprezentaciju?
Priveden bivši košarkaš Partizana i reprezentacije: Optužen za nasilje u porodici!
Zašto je Emir Kusturica promenio veru i postao Nemanja? Prozvali ga izdajnikom, a zbog istine su zanemeli svi
Igrao za Zvezdu i rekao najskuplje "ne" u istoriji evro-košarke! Jedan čovek mu se sada smeje zbog 12 miliona
Svetislav Pešić dobio dva strašna pojačanja: Još jača Srbija napada Dansku u Beogradu!