Bejla čeka žestoka kazna: 12 utakmica zbog proslave?!

Autor:

Velšanin iz Real Madrida izazvao "disciplince" španske lige da ga oštro sankcionišu.

24
A- A A+
Geret Bejl, Bejl Foto: Tanjug/AP/Manu Fernandez


Real Madrid je konačno našao ritam i "vezao" nekoliko dobrih rezultata u važnim utakmicama (1:1 na Nou Kampu, 3:1 protiv Atletika i 2:1 Ajaksa), ali ipak nije bez problema.

I ponovo je u pitanju Geret Bejl.

Iako ovog puta nije povređen, već igra odlično, Velšanin bi uskoro mogao da ode na veoma dugu pauzu u španskom prvenstvu, jer mu preti suspenzija sa čak 12 mečeva!

A, sve zbog proslave gola.

Kada je prošlog vikenda postavio konačan rezultat u madridskom derbiju, Bejl je slaveći trčao kraj aut linije i u jednom trenutku rukama formirao nepristojni gest, okrenut ka publici.

Najavljujući reakciju "disciplinaca", španski list AS je naveo četiri tačke pravilnika koje je Velšanin prekršio.

Član 93 - "javna provokacija": Ovaj član određuje da "provociranje ljutnje publike" može da donese kaznu od četiri do 12 utakmica.

Član 100 - "ozbiljno nesportsko ponašanje": Ovaj član određuje da bi Bejl mogao da bude suspendovan od četiri do deset utakmica, ako taj njegov gest bude "prepoznat" kao nesportski ili ako bude smatran "ozbiljnim".

Član 121 - "provociranje publike": "Provociranje ljutnje publike bez ostvarivanja tog cilja biće kažnjeno neigranjem od jedne do tri utakmice, ili vremenskom sankcijom u trajanju od mesec dana".

Član 122 - "nesportsko ponašanje": Ovo je isti član kao i član 100, koji bi mogao da bude kažnjiv sa 602 evra i kaznom do četiri utakmice odsustva. Sve pod uslovom da se to ponašanje smatra blagim.

U svakom slučaju, Bejl će neizbežno biti kažnjen. Teško ili ne - saznaćemo uskoro.

Pogledajte kako je Velšanin slavio gol protiv Atletika.

Povezano

Sve vesti